• 𝝅­-nap

          • A játékos, érdekes matematikai feladványoké és a logikai játékoké volt a főszerep az iskolánkban a nemzetközi π-napon, vagyis március 14-én. A szórakoztató, ugyanakkor logikus gondolkodást igénylő feladatok világában az alsó és a felső tagozatos diákok is élvezettel merítkeztek meg. A matematika játékos oldalába való betekintés után senki sem bánná, ha minden nap π-nap lenne!

          • Szép magyar beszéd kerületi forduló

          • Szeretettel gratulálunk Kaszonyi Kristófnak (8.o.), aki 2024. március 11-én a Szép magyar beszéd kerületi fordulójában a 3.helyen végzett, és bejutott a verseny országos fordulójába!

          • Poznaj slovenskú reč

          • „Ahány nyelvet beszélsz, annyi embert érsz” – mondta IV.Károly , és mi vele együtt valljuk, hogy anyanyelvünk mellett korunkban bizony nagyon fontos az, hogy minél több nyelvet ismerjünk. Számunkra, kisebbségben élő magyarok számára az idegen nyelveken belül kiemelten fontos az államnyelv elsajátítása. A szlovák nyelv megtanulása nem könnyű feladat, de nem is lehetetlen! Ezt támasztották alá azok a tanulók is, akik részt vettek a Poznaj slovenskú reč (Ismerd meg a szlovák nyelvet!) elnevezésű verseny járási fordulójában, melynek szervezője és házigazdája a mi iskolánk volt. 2024. március 7-én az alsó tagozatos kisdiákok, március 8-án pedig a felső tagozatosok mérették meg az államnyelvből szerzett ismereteiket. Örülünk, hogy helyet adhattunk a versenynek, és vendégül láthattuk a versenyzőket. A továbbjutóknak sok szeretettel gratulálunk, és további sikeres szereplést kívánunk!

          • Rajzverseny

          • A Nagykapos.ma szerkesztősége az 1848. március 15-én kitört magyar forradalom emlékére Talpra magyar! címmel rajzversenyt hirdetett. Iskolánk tanulói is bekapcsolódtak a kihívásba. Műveiket megtekinthetik a Nagykapos.ma internetes oldalon, valamint iskolánk facebook oldalán is. Kérjük a kedves szülőket, barátokat, ismerősöket támogassák szavazataikkal alkotókedvű diákjainkat!

            https://www.facebook.com/share/4mbPn4RL6igJZ4hn/

          • Bibliaismereti és zsoltáréneklő verseny

          • Egyházi iskolaként kiemelten fontos számunkra a tanulók vallásos nevelése, melynek része az is, hogy igyekszünk őket megismertetni a bibliai történetekkel, hitünk alaptételeivel, a zsoltárokkal, dicséretekkel, ezért örömmel fogadunk minden olyan kihívást, ahol megmérethetik ezeket az ismereteiket is. 2024. március 8-án a kazincbarcikai Tompa Mihály Református Általános Iskola által szervezett Bibliaismereti és zsoltáréneklő versenyen volt erre lehetőségünk. A verseny bibliaismereti részében a 7. és 8. osztályos tanulók: Kozár Miriam Eszter, Kraus Csongor Kende, Szűcs Anna és Varga Veronika bizonyította, hogy megállják a helyüket a magyarországi református általános iskolák tanulói között is. A zsoltáréneklők között Kovács Vanessza (4. o) mutatta meg, milyen csodaszépen énekli az egyházi énekeket. Valamennyi résztvevőnek köszönjük iskolánk méltó képviseletét!

          • Interaktív meseelőadás

          • Iskolánk tanulói 2024.február 14-én interaktív meseelőadáson vettek rész a vajáni óvodában. Az óvodás gyekekekkel közösen keltették életre az Aranyszőrű bárány történetét Demko András vezetésével.Köszönjük a meghívást!

          • Szép magyar beszéd II. kategória

          • Február 9-én a Szép magyar beszéd elnevezésű verseny II. kategóriájának résztvevőit köszönthettük iskolánkban. Az alapiskolák felső tagozatainak tanulói, valamint a 8 éves gimnázium diákjainak versenye sok nagyszerű pillanatot szerzett a felkészítő pedagógusoknak és a zsűrinek is. A versenyző tanulók előadásai arról árulkodtak, hogy mindannyian magas szinten tudják használni anyanyelvüket. Szép teljesítményükhöz szeretettel gratulálunk! A továbbjutóknak, köztük Kaszonyi Kristófnak, aki a versenyben a 2. helyet szerezte meg, sikeres szereplést kívánunk a kerületi fordulóban!

          • Szép magyar beszéd I. kategória

          • Február 8-án abban a megtiszteltetésben volt részünk, hogy intézményünkben fogadhattuk azokat a gyerekeket és felkészítő pedagógusaikat, akik szívügyüknek tekintik szépséges anyanyelvünk ápolását, védelmét, minél magasabbb szinten való használatát. A Szép magyar beszéd verseny járási fordulójának I.kategóriájában 11 tanuló vett részt, köztük iskolánk 5. osztályos tanulója, Koczur Zsófia is. Az eseményt Mgr. Krajnyík Sándor igazgató úr köszöntése és Nt. Kraus Viktor esperes úr áhítata nyitotta meg. A verseny folyamán felkészült felolvasások, ötletes fogalmazások hangzottak el. A győzteseknek ezúton is sok szeretettel gratulálunk, Zsófinak pedig köszönjük a helytállást, az iskola méltó képviseletét!

          • Jelmezbál

          • Február 2-án jelmezbállal: zenével, tánccal, fánkkal ünnepeltük az I. félév végét. Az egész délelőtt tartó mulatságban a nagyszerű hangulatról ezúttal is a 9.-esek DJ-i gondoskodtak. Biztonságunkra szintén a legnagyobbak felügyeltek, köszönjük SECURITY! A délelőtt fényét emelték a 8. osztály mazsorettjei, akik sikerét mi sem bizonyítja jobban, minthogy kétszer is elő kellett adniuk táncukat. A pillangók, szuperhősök, rendőrök, focisták ezúttal is élvezettel vetették bele magukat a táncba, bújtak át a limbóléc alatt. A széktánc sem maradhatott el, és persze az idén is volt zumba Fannival (akinek ezúton is köszönjük az arcfestést és a zumbázást is). A farsangi bál jókedve, reméljük, még sokáig elkíséri a résztvevőket!

          • Testovanie 9

          • Értesítjük a kedves kilencedikes tanulók szüleit, hogy 2023.3.20-án és 21-én a kilencedikes tanulók országos tesztelésben vesznek részt (Testovanie 9). Kérjük a tisztelt szülőket, hogy a gyerekek legkésőbb 7:30-ra jelenjenek meg az iskolában.

          • Matematikai Olimpiász

          • Január 24-én került megrendezésre Nagymihályban az 5. osztályosok Matematikai Olimpiászának járási fordulója. Az iskolai fordulóban elért eredmények alapján 2 tanulónk kapott meghívást a megmérettetésre: Beňadik Ádám és Kocsis Péter. Ádám betegség miatt sajnos nem tudott részt venni a versenyen. Neki ezúton is köszönjük a felkészülést. Péternek pedig ügyes szerepeléséhez, és az 5. hely megszerezéséhez szívből gratulálunk, és további sok sikert kívánunk!

          • A magyar kultúra napja

          • A magyar kultúra napja nem tartozik a hivatalos, piros betűs ünnepek közé, de már 1989 óta hívja fel a figyelmet azokra a tárgyi és szellemi értékekre, melyeket méltán érezhetünk magunkénak. A Nemzeti Múzeumban őrzött kézirat szerint Kölcsey Ferenc 1823. január 22-én fejezte be a Himnusz megírását Szatmárcsekén. Iskolánkon is megemlékeztünk hazánkról, szülőföldünkről és anyanyelvünkről.

          • 2023 utolsó tanítási napja

          • Karácsonyváró hangulatban telt a 2023-as esztendő utolsó tanítási napja. Az ünnepi hangulatú délelőtt Nt. Kraus Viktor esperes úr igehirdetésével kezdődött, és az adventi műsorral folytatódott. A meghitt pillanatok mellett belefért ebbe a napba jókedvű szórakozás is. Újra megnyitotta kapuit a kézműves vásár, ahol ügyes kezű tanulóink kínálták csodaszép portékájujat. Sorra készültek a mézeskalácsok, a 9.-esek kávéháza pedig egy percig sem állt üresen.

            Kedves gyerekek! Kívánjuk, hogy a karácsonyotok is legyen olyan, mint az iskolában töltött utolsó napunk: hozzon számotokra az ünnep sok kedves, szeretetteljes pillanatot, a szünidő pedig legyen tele önfeledt vidámsággal, jókedvvel! Találkozunk január 8-án!

          • Pihenősarok

          • Elkészült a pihenősarok! Az új közösségi tér pillanatok alatt kis iskolánk kedvenc tartózkodási helyévé vált. Reggel a kicsik ülik körbe az asztalokat, délben az ebédszünetüket az iskolában töltők szórakoznak a színes, jókedvű helyiségben. A délutáni várakozás ideje is rövidebb lett a buszozók számára, mióta van mivel játszani! Ezúton is köszönjük a Tesconak, hogy segített egy régi terv megvalósításában.

          • Pitagorasz Matematikaverseny iskolai forduló

          • Decemberben kerültek megrendezésre a Pitagorasz Matematikaverseny iskolai fordulói. Diákjaink itt is jeleskedtek, és nyolcuknak sikerült kiharcolni a továbbjutás lehetőségét is. Iskolánkat a járási fordulóban a következő tanulók képviselik majd:

            3. osztály: Erdélyi Denis, Német Gábor,
            4. osztály: Kovács Vanessza, Nagy Károly,
            5. osztály: Kocsis Péter, Tóth Lilla,
            7. osztály: Kraus Csongor Kende,
            8. osztály: Kaszonyi Kristóf.

          • Adventi műsorunk

          • Adventi házunk van. Sokablakos.
            Minden este nyitunk egy ablakot...

            2023 adventjében tanulóink arra tettek kísérletet, hogy gyülekezeteink tagjainak sokablakos lelki házát nyitogassák értékesebbnél értékesebb gondolatokkal. Vittük az üzenetet, hogy otthonunk a templom, és Jézus kenyérnek jött ebbe a világba, ő maga a béke, és ugyan kerülhetjük az igét, az egyházat, de az ige és az egyház mindig keres majd minket. Próbáltuk átadni a kapaszkodót, hogy az Úr a lábnyomunkban jár, és a nehézségekben, gondokban segít cipelni a terheket, hogy róla kell példát vennünk: mindig olyan szeretettel fordulni egymás felé, amilyen szeretettel ő fordult felénk.

            Kedves gyerekek! Köszönjük sok héten át végzett kitartó szolgálatotokat. Biztosak vagyunk benne, hogy a ti lelketek is épült-szépült, és karácsony este, mikor a Megváltó eljövetele miatt minden szív ragyog, a ti lelketek ablakai is fényárban úsznak majd!

          • Logirintus

          • Idén is volt Logirintus! A különböző pályák kínálta feladványok, az izgalom, hogy sikerül-e elérni a célt: megszerezni a koncertjegyet vagy megvenni az áhított mobiltelefont, esetleg teljesíteni a fagyos futamot szórakoztató játékká tudják varázsolni még a matekot is. Tanulóink szeretik ezeket a kalandokat, így aztán most is sokakat csábított a játék lehetősége. A feladatok megoldása közben pedig a résztvevők nemcsak jól szórakoztak, hanem sikeresek is voltak: megszerezték a koncertjegyet, megvették az új mobilt, teljesítették a fagyos futam kihívásait, és ennek köszönhetően sok szép helyezés is a miénk lett! Gratulálunk mindenkinek!

            Bronz fokozatig jutottak: Szabó Kornél, Szűrös Alex (5.o.), Dadu Elisabeth és Sytsh Marcella (6.o.)

            Ezüst fokozatig küzdötték fel magukat: Balogh Annabella Júlia, Feterik Áron, Koczur Zsófia (5.o.), Kozár Miriam Eszter (7.o.)

            Gyémánt fokozatot kaptak a legügyesebbek: Beňadik Ádám, Tóth Lilla (5.o.), Beňadik Sára, Markó Panna Dorka, Kraus Csongor Kende (7.o.) és Kaszonyi Kristóf (8.o.).