• Adventi műsorunk

          • Adventi házunk van. Sokablakos.
            Minden este nyitunk egy ablakot...

            2023 adventjében tanulóink arra tettek kísérletet, hogy gyülekezeteink tagjainak sokablakos lelki házát nyitogassák értékesebbnél értékesebb gondolatokkal. Vittük az üzenetet, hogy otthonunk a templom, és Jézus kenyérnek jött ebbe a világba, ő maga a béke, és ugyan kerülhetjük az igét, az egyházat, de az ige és az egyház mindig keres majd minket. Próbáltuk átadni a kapaszkodót, hogy az Úr a lábnyomunkban jár, és a nehézségekben, gondokban segít cipelni a terheket, hogy róla kell példát vennünk: mindig olyan szeretettel fordulni egymás felé, amilyen szeretettel ő fordult felénk.

            Kedves gyerekek! Köszönjük sok héten át végzett kitartó szolgálatotokat. Biztosak vagyunk benne, hogy a ti lelketek is épült-szépült, és karácsony este, mikor a Megváltó eljövetele miatt minden szív ragyog, a ti lelketek ablakai is fényárban úsznak majd!

          • Logirintus

          • Idén is volt Logirintus! A különböző pályák kínálta feladványok, az izgalom, hogy sikerül-e elérni a célt: megszerezni a koncertjegyet vagy megvenni az áhított mobiltelefont, esetleg teljesíteni a fagyos futamot szórakoztató játékká tudják varázsolni még a matekot is. Tanulóink szeretik ezeket a kalandokat, így aztán most is sokakat csábított a játék lehetősége. A feladatok megoldása közben pedig a résztvevők nemcsak jól szórakoztak, hanem sikeresek is voltak: megszerezték a koncertjegyet, megvették az új mobilt, teljesítették a fagyos futam kihívásait, és ennek köszönhetően sok szép helyezés is a miénk lett! Gratulálunk mindenkinek!

            Bronz fokozatig jutottak: Szabó Kornél, Szűrös Alex (5.o.), Dadu Elisabeth és Sytsh Marcella (6.o.)

            Ezüst fokozatig küzdötték fel magukat: Balogh Annabella Júlia, Feterik Áron, Koczur Zsófia (5.o.), Kozár Miriam Eszter (7.o.)

            Gyémánt fokozatot kaptak a legügyesebbek: Beňadik Ádám, Tóth Lilla (5.o.), Beňadik Sára, Markó Panna Dorka, Kraus Csongor Kende (7.o.) és Kaszonyi Kristóf (8.o.).

          • Új könyvekkel gazdagodtunk

          • Új könyvekkel gazdagodott iskolánk könyvtára! 6 évvel ezelőtt Pocsay Gábor gyulai református presbiter, nyugalmazott kórházi orvos indította útnak a Könyvet a szórványba! elnevezésű mozgalmat, melynek célja, hogy olyan mesés- és ifjúsági könyvek kerüljenek a határontúli, szórványban élő magyar közösségekhez, melyeket az anyaországban élő gyerekek is szívesen olvasnak. A könyvek egy része Nagy Zsoltné Katalin gyűjtése által került hozzánk. Hálásan köszönjük az értékes ajándékot! A könyveket adományozó gyülekezeti tagokra és az adományok továbbításán, célba juttatásán fáradozókra pedig kérjük Istenünk gazdag áldását!

          • Oznámenie o udelení riaditeľského voľna

          • Riaditeľ Cirkevnej základnej školy Reformovanej kresťanskej cirkvi s vyučovacím jazykom maďarským – Református Egyházi Alapiskola, Elektrárenská ulica 319/6, Vojany – Vaján v zmysle § 150 ods. 5 zákona 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní a o zmene a doplnení niektorých zákonov, udeľuje žiakom školy dňa 22.12.2023 (piatok) riaditeľské voľno z prevádzkových dôvodov. Zamestnanci si budú čerpať dovolenku alebo náhradné voľno v zmysle Zákonníka práce.

          • Zrínyi Ilona Matematikaverseny

          • Óriási örömmel tölt el bennünket, hogy idén 12 tanulónk jutott tovább a Zrínyi Ilona Matematikaverseny kelet-szlovákiai fordulójába!

            Nem akármilyen eredmény ez, hisz a Zrínyi az egyik legkeményebb a matekversenyek világában. Bár elsődleges célja a matematika népszerűsítése és a logikus gondolkodás felmérése, a feladatok megoldásához szükség van alapos matematikai tudásra is. Szervezője a magyarországi székhelyű MATEGYE, a Matematikában Tehetséges Gyermekekért Alapítvány. A szlovákiai versenyzőktől ez a verseny sok-sok pluszt kíván: el kell mélyedniük a matematikának azon területeiben is, melyek nálunk nem képezik a tananyag részét. Ezért aztán nagyon büszkék vagyunk diákjainkra, akik évről évre bebizonyítják, hogy számukra ez nem jelent problémát, és képesek felvenni a versenyt a magyarországi társaikkal!

            Sok szeretettel gratulálunk az idei év továbbjutóinak, kicsiknek és nagyoknak egyaránt! íme büszkeségeink névsora:

            2. osztály: Beňadik Mátyás, Szűrös Adrián, Telgarec Emőke, Varga Eszter,
            4. osztály: Kovács Vanessa,

            5. osztály: Beňadik Ádám, Tóth Lilla,
            7. osztály: Beňadik Sára, Kraus Csongor Kende,
            8. osztály: Kaszonyi Kristóf, Szűcs Anna,
            9. osztály: Beňadik Áron.

          • Ajándékozás

          • Ajándékot kapni jó. Ajándékot adni még jobb. Ajándékainkkal segíteni, szeretetünket, együttérzésünket, figyelmünket, törődésünket kifejezni pedig a legjobb érzés – a vajáni Református Egyházi Iskola tanulói számára legalábbis ez a természetes. Ennek a jele az a rengeteg ajándékcsomag, amit tanulóink a perbenyiki Jó Pásztor Háza anyaotthonban élő gyerekek számára gyűjtöttek össze. Kedves gyerekek, köszönjük, hogy most is megmutattátok, milyen nagyszerűek vagytok, és segítettetek megszépíteni az otthon lakóinak karácsonyát!

            Kevesebb jelenjen meg

          • Rendhagyó irodalomóra

          • December 7-én rendhagyó irodalomóra keretein belül ismerkedhettünk Petőfi Sándor költeményeivel. Köszönet a színes verscsokorért Tóth Tibor színművész úrnak és Farnbauer Péter zeneszerzőnek, az Elán gitárosának.

          • Ágacska - mesejáték

          • 2023.december 8-án iskolánk alsó tagozatos tanulói a nagykaposi Városi Művelődési Központ szervezésében vehettek részt az "Ágacska"című zenés mesejátékon a kassai Thália színház előadásában.

          • Mikulás 2023

          • Egy évvel ezelőtt azt ígérte nekünk a Mikulás, hogy ha jók leszünk, akkor idén is meglátogat bennünket. Az év folyamán mindent megtettünk azért, hogy december 6-án ebben az évben is találkozhassunk vele: szorgalmasan tanultunk, lelkesen vetettük bele magunkat a kihívásokba, és igyekeztünk nagyon szófogadóak lenni. Úgy tűnik, a Mikulás is látta ezt, mert ma ismét megérkezett az angyalkáival és a krampuszaival együtt. Szerencsére nem sietett, így megnézhette az ovisok műsorát, amit neki készítettek, és arra is volt ideje, hogy fotózkodjon a „rajongóival“. Zsákjából versekért, dalokért jókedvűen osztogatta a finomságokat.

            Kedves Mikulás! Örülünk, hogy ma is együtt ünnepeltünk, várunk Téged jövőre is!

          • Ötödölő verseny

          • Egy játékos, barátkozós délelőttre várta a tanulókat december 1-én a Királyhelmeci Gimnázium. Az Ötödölő versenyen Beňadik Sára (7.o.), Dobos Áron (8.o.) és Beňadik Áron (9.o.) képviselte intézményünket. Bár a nyolcaddöntőről lecsúsztunk, a vigaszágat sikerült megnyerni, és a verseny elérte célját: jókedvet, szórakoztató perceket szerzett a résztvevőknek.

          • Életmese felolvasó verseny

          • Októberben az Életmese felolvasó verseny lázában égett az iskola. A verseny népszerűségét jelzi, hogy évről évre több tanuló csatlakozik a felolvasók táborához. Idén 27 videót küldtünk el Debrecenbe. A zsűri dicsérő szavai még a verseny kiértékelése előtt megérkeztek hozzánk. Gratuláltak a felkészítéshez, kiemelték a gyerekek alkalomhoz illő öltözékét, a színvonalasan elkészített videókat. Néhány napja megérkezett a diákok teljesítményének értékelése is.

            Alsó tagozat:
            bronz sávos besorolást kaptak: Galgán Patrik, Kanalas Ádám, Krajnyík Zsófia, Telgarec Emőke, Teru Elemér, Teru Marián, Koldus Péter,

            ezüst sávosak lettek: Konderik Bryan, Szűrös Adrián, Kovács Leila, Nagy Károly, Német Gábor,

            arany sávjához gratulálunk: Kovács Vanesszának.

            Felső tagozat:
            ezüst sávos besorolással fejezte be a versenyt: Balogh Zsófia, Dadu Elisabeth, Lukáč Cyntia,

            arany sávosként minősült: Beňadik Ádám, Czinke István Dániel, Dobos Áron, Koczur Zsófia, Markó Panna Dorka, Molnár Orsolya Panna, Szabó Kornél,

            kiemelt arany sávosak: Feterik Áron, Kaszonyi Kristóf, Kozár Miriam Eszter, Kraus Csongor Kende.
            Kedves gyerek! Köszönjük a lelkesedéseteket, és gratulálunk csodaszép eredményetekhez!

          • Változik a menetrend

          • Értesítjük a tisztelt szülőket, hogy ma éjfélkor lezárják a vajáni hidat, ezért az iskolabusz menetrendje a következőképpen változik 2023. 11. 22 - től (szerdától). Köszönjük a megértésüket!

          • Budapesti kirándulás

          • Különleges élményekkel gazdagodtak azok a tanulóink, akik 2023. november 10-én részt vettek budapesti kirándulásunkon. Célunk az Országház megtekintése volt. A Duna partján álló épületnek a külseje is lenyűgöző, hát még a belseje! Mindannyiunkat elkápráztatta az aranyozott lépcsőház, a kézzel szőtt szőnyeg, a koronaékszerek szépsége. Sok meglepetés is várta a csapatot. Részesei voltunk az őrségváltásnak, megtekinthettük az igazi, mindennapokban használatos üléstermet, így aztán a köztársasági elnök által használt páholyba is szerencsénk volt bemenni. Az igazi ajándék a túra végén várta csoportunkat. Az Eszterházy János teremben fogadott minket Dr. Sándor Tamás, a Nemzeti Összetartozás Bizottságának főtitkára, aki a bizottság működéséről mesélt nekünk. Biztosak vagyunk benne, hogy ez a kirándulás minden résztvevő számára maradandó emlék marad!

             

          • Idősek világnapja

          • Száguldva vágtat, rohan az idő, Sorra váltják egymást föl a hetek, Minden nyár gyorsabb, mint az előző, Az időnek nem mondhatsz "állj meg"-et..."
            2023. november 7-én a vajáni kultúrházban iskolánk alsó tagozatos tanulói köszöntötték mindazokat a szépkorú embereket, akik hosszú élet munkáját, tapasztalatait tudják maguk mögött. Jó egészséget, tartalmas, boldog életet kívánunk minden idős embertársunknak!