• Deregnyői Vers- és Prózamondó Versenyen

          • Iskolánk tanulói Csóka Klára (2.osztály ) és Nagy Károly ( 3. osztály ) 2023.március 31-én részt vettek a Deregnyői Vers- és Prózamondó Versenyen. Szorgalmukért és tehetségükért elismerő oklevelet kaptak, valamint tárgyi jutalomban részesültek.

             

          • Tompa Mihály Országos Szavalóverseny elődöntő

          • Siker a Tompa Mihály Országos Szavalóverseny elődöntőjén! Iskolánk két tanulója: Beňadik Sára (6.o.) és Kaszonyi Kristóf (7.o.) mérette meg magát a 2023. március 31-én Nagykaposon megrendezett versenyen. A zsűri döntése alapján Kaszonyi Kristóf aranysávos 2. helyezettként továbbjutott a verseny országos fordulójába! Nagyon büszkék vagyunk mindkét szavalónk szereplésére. Kristófnak szeretettel gratulálunk , és sok sikert kívánunk Rimaszombatban!

          • Zrínyi Ilona Matematikaverseny kelet-szlovákiai forduló

          • Kiváló eredményeket értek el tanulóink a Zrínyi Ilona Matematikaverseny kelet-szlovákiai fordulójában. Kaszonyi Kristóf 1. helyezett lett a 7.-esek, Lajoš Ármin Alex pedig 3. helyezett a 8.- 9. osztályosok között. Büszkék vagyunk rátok fiúk!

          • A könyv hónapja

          • Március a könyv hónapja. Ebből az alkalmából iskolánk elsős tanulói meglátogatták az iskola könyvtárat. A gyerekek nagy örömmel vették birtokukba a könyvtárat, majd meséltek kedvenc meséjükről, lapozgatták, olvasták az ott lévő könyveket. Fontosnak tartjuk, hogy tudják felismerni, hogy a könyv illatának, lapjainak varázsát semmi sem pótolja. Megtudták, hogy ki is valójában az író, az illusztrátor. Megismerkedtek, hogyan kell a könyvtárban viselkedni, a könyvvel bánni, mert az felbecsülhetetlen érték, vigyázni kell rájuk! Végül a tanító néni két mesét olvasott fel a gyerekeknek.

          • Szép magyar beszéd

          • A Szép magyar beszéd verseny kerületi fordulójára 2023. március 21-én került sor Kassán. Büszkék vagyunk Kaszonyi Kristófra (7.o.), aki kiharcolta a jogot, hogy részt vehessen a versenynek ezen fordulóján is, és a kiegyensúlyozott, erős mezőnyben tisztes helytállással képviselte iskolánkat.

          • Szavalóverseny

          • Az idén ötéves Ma7 médiacsalád megalakulásának jubileuma, valamint a költészet napja alkalmából április 11-én versennyel egybekötött versfolyamot indít a felvidéki diákok szavalataiból. Iskolánkból két szavaló csatlakozott a kezdeményezéshez. Kozár Miriam Eszter (6.o.) és Csatlós Alexandra (9.o.) kisvideói a Ma7 közösségi felületein, a Facebookon és az Instagramon lesznek megtekinthetőek 2023. április 1-je és április 10-e között, ahol szavazni is lehet majd rájuk.

          • Nemzetközi Kenguru Matematikaverseny

          • 2023. március 16-án újra a matematikusoké volt a főszerep az iskolánkon. Ezen a napon került megrendezésre a Nemzetközi Kenguru Matematikaverseny. 21 tanuló tette próbára tudását. Mindannyiuk eredményét izgatottan várjuk!

          • 1848/49-es forradalom és szabadságharc

          • Lélekemelő perceket éltünk át március 15-én a vajáni kultúrházban, ahol a falu lakosaival és az óvodásokkal együtt emlékeztünk az 1848/49-es forradalom és szabadságharc eseményeire. Köszönjük tanulóinknak az ünnepi műsort, mely minden jelenlévő szívét megdobogtatta. Büszkék vagyunk néptáncosainkra is, akik fellépésükkel még szebbé tették az ünnepet!

          • π- nap

          • 2023. március 14-én π- napot tartottunk! Hogy miről szól a π-nap? A nemzetközi π-nap a matematika egyik leghíresebb számának, a π számnak az ünnepe. A π-napot 1988 óta március 14-én ünneplik, mivel az aznapi dátum számjegyei két tizedesjegyig megegyeznek a matematikai π értékével.

            Mivel iskolánkban fontos szerep jut a matematikai gondolkodás fejlesztésének, ezért ebben a tanévben mi is megünnepeltük ezt a napot. A kicsik és a nagyok is lelkesen fogadták a logikai rejtvényeket, melyek megoldásához csavaros észjárásra volt szükség. Egész nap lázban tartották őket a feladványok, hiszen egyáltalán nem volt könnyű megfejteni, hogy merre megy a (magyar) busz, vagy a rendelkezésre álló információkból kikövetkeztetni, ki is lehet a mozdonyvezető, ha ugyanúgy hívják a vasút alkalmazottait, mint a vonat utasait.

            A megoldások sok vitát szültek, egy dologban azonban megvolt az egyetértés: már most várjuk a következő π- napot!

          • Zrínyi Ilona Matematikaverseny

          • Az iskolai forduló eredményei alapján 8 tanulónk kapott meghívást a Zrínyi Ilona Matematikaverseny kelet-szlovákiai fordulójára. Az alsó tagozatosokat a 4.-esek képviselték: Beňadik Ádám, Szűrös Alex és Tóth Lilla versenyezhettek február 17-én Kassán. A felső tagozaton Beňadik Sára, Kraus Csongor Kende (6.o.), Kaszonyi Kristóf, Szűcs Anna (7.o.) és Lajoš Ármin Alex (9.o.) bizonyultak az iskola legjobbjainak, így ők folytathatták a versenyzést. A Zrínyi feladatainak megoldásához kiváló logikus gondolkodásra és alapos matematikai ismeretekre van szükség, ezért aztán nagyon büszkék vagyunk minden egyes továbbjutónkra! Kíváncsian várjuk az eredményhirdetést!

          • Az év diák írója és költője 2023

          • Idén is beneveztek tollforgató diákjaink az Irodalmi Rádió által meghirdetett Az év diák írója és költője 2023 tehetségkutató irodalmi pályázatra. Februárban jó hírek érkeztek a szervezőktől. Beňadik Sára (6.o.) és Kaszonyi Kristóf (7.o.) prózája is bekerült a pályaművekből szerkesztett Csöng a csend c. kötetbe. A március 5-ei eredményhirdetésen, melyen Sára képviselte iskolánkat, az is kiderült, hogy Kristóf írásával a kategóriája 2. helyezését szerezte meg. Mindkét diákunknak szeretettel gratulálunk! További töretlen alkotókedvet kívánunk!

          • Rajzverseny

          • A Nagykapos.ma szerkesztősége rajzversenyt hirdetett az 1848/49-es forradalom és szabadságharc, illetve a Petőfi 200 év tiszteletére. A versenybe elsőseink: Galgán Patrik, Bučko Henrietta, Telgarec Emőke, Ádi Leila, Konderik Bryan, Cicu Sofia, Krajlik Balázs, Szűrös Adrián, Fényes János, Német Dominik, Varga Eszter, Teru Elemér, Beňadik Mátyás neveztek be. Gyönyörűséges kokárdáik megtekinthetőek a Nagykapos.ma facebook oldalán.

            Sok szeretettel gratulálunk elsőseinknek, akik a rajzversenyen csoportos alkotásukkal különdíjasok lettek!

          • Interaktív meseelőadás

          • Március 3-án alsó tagozatos tanulóink interaktív meseelőadáson vettek részt. Mács Katalin Szélike királykisasszony című előadását valamennyi jelenlévő nagyon élvezte. Köszönet a támogatásért a Szülői Szövetségnek!

          • Digitálny žiak

          • Tisztelt Szülők!

            Mellékeljük Önöknek az iskolaügyi minisztérium "Digitálny príspevok pre žiakov Slovenskej republiky" (Digitálny žiak) projektjének ismertetőjét. Bővebb információért, valamint a projektben való részvételhez látogassanak el a https://digitalnyziak.sk/ziaci/ oldalra.

          • Tompa Mihály - járási forduló

          • 2023. március 2-án a XXX. Tompa Mihály Országos Verseny járási fordulójában tették próbára előadói képességeiket a környék legjobb vers- és prózamondói. Büszkék vagyunk tanítványainkra, mert nagyon szép teljesítményt nyújtottak.
            Bronz sávos besorolást kapott: Galgán Patrik (1.o.), Kovács Leila (2.o.).
            Ezüst sávos lett: Balogh Bianka, Kovács Vanessa (3.o.), Kozár Miriam Eszter, Markó Panna Dorka (6.o.).
            Arany sávos 1. helyezettként a verseny országos elődöntőjébe jutott: Beňadik Sára (6.o.) és Kaszonyi Kristóf (7.o.).
            Szeretnénk megköszönni a felkészülést Kraus Csongor Kendének (6.o.) és Csatlós Alexandrának (9.o.) is, akik betegség miatt nem tudtak részt venni a versenyen. Valamennyi versenyzőnek gratulálunk a nagyszerű eredményekhez, a továbbjutóknak pedig sok sikert kívánunk a következő fordulóban!

          • Poznaj slovenskú reč 2023 - 1., 2. kategória

          • Két napon keresztül a szlovák nyelvé volt a főszerep az iskola falai között. Február 28-án és március 1-jén ugyanis nálunk került megrendezésre a Poznaj slovenskú reč. A szlovák nyelvi verseny első napján az alsó tagozatosok, a második napon a felső tagozatos diákok tették próbára tudásukat. Iskolánkat a verseny I.kategóriájában Feterik Áron (4.o.), a II. kategóriában Beňadik Áron (8.o.) képviselte. Mindkét versenyzőnek köszönjük a derekas helytállást. A továbbjutóknak sok szeretettel gratulálunk!

          • Testovanie 9

          • Értesítjük a kedves kilencedikes tanulók szüleit, hogy 2023.3.22-én és 23-án a kilencedikes tanulók országos tesztelésben vesznek részt (Testovanie 9). Kérjük a tisztelt szülőket, hogy a gyerekek legkésőbb 7:30-ra jelenjenek meg az iskolában.