• Farsang

          • Fergeteges hangulatú farsangi mulatság részesei lehettünk 2023. február 10-én. A vajáni kultúrházat megtöltötték a jelmezes gyerekek. Az álarcosok felvonulása után a 8-9. osztályok tanulói adtak ízelítőt a tánciskolában elsajátított táncokból. Bemutatójuk mindenkit a parkettre csábított. A kicsik és nagyok is lelkesen ropták egész délelőtt: zakatolt a Szerelemvonat, eljártuk a makarénát, a kacsatáncot, mindenki megpróbált átbújni a limbóléc alatt, és nem maradhatott ki a nagy kedvenc: a széktánc sem. Külön köszönjük Krajnyík Fanninak, hogy ezúttal is zumbázott velünk, a 9. osztálynak pedig, hogy egész délelőtt „húzták a talpalávalót“.

          • Szép magyar beszéd 2023 - 2. kategória

          • Nagy örömünkre szolgál, hogy ebben a tanévben a mi intézményünk rendezhette meg a Szép magyar beszéd elnevezésű verseny járási fordulóját. Február 9-én pedig a 6-9. évfolyamok tanulói versenyeztek. A gyerekek nagyszerű teljesítménye kihívás elé állította a zsűri tagjait. Iskolánkat a verseny II. kategóriában Kaszonyi Kristóf (7.o.) képviselte, aki továbbjutott a kerületi fordulóba. Szép teljesítményéhez gratulálunk!

          • Szép magyar beszéd 2023 - 1. kategória

          • Nagy örömünkre szolgál, hogy ebben a tanévben a mi intézményünk rendezhette meg a Szép magyar beszéd elnevezésű verseny járási fordulóját. Február 8-án a 4. és 5. osztályosok mérték össze tudásukat. A gyerekek nagyszerű teljesítménye kihívás elé állította a zsűri tagjait. Iskolánkat a verseny I. kategóriájában Koczur Zsófia (4.o.) képviselte.

          • Próbabál

          • 2023. január 14-én került sor a 8.-os és 9.-es tanulóink próbabáljára. A nagy izgalommal várt estén az ifjú hölgyek és urak minden jelenlévőt elkápráztattak megjelenésükkel és tánctudásukkal, melyet Vargovčík Róbert tanár úr segítségével fejlesztettek tökéletesre.

          • 2. kolo výzvy na kompenzáciu poplatku ŠKD

          • 9.1.2023

            Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR v rámci Plánu obnovy a odolnosti Slovenskej republiky vyhlásilo 2. kolo výzvy na kompenzáciu poplatku za školský klub detí pre sociálne znevýhodnených žiakov a v hmotnej núdzi. Žiadosť podaná našou školou bol aj v tomto roku úspešný.  Projekt pozitívne vplýva na našu školu a na  žiakov našej školy. Z doteraz prijatých finančných prostriedkov sme nakúpili didaktické hry, rozvojové hry, stavebnice a spoločenské hry. Pomocou týchto didaktických prostriedkov odstraňujeme rozdiely medzi deťmi, hra ich spája. Hry rozvíjajú myslenie, zručnosť, pamäť, logické schopnosti a tiež značne rozširujú slovnú zásobu dieťaťa a sociálne vzťahy usmerňujú pozitívnym smerom. Hra upokojuje,  vzdeláva a učí. Rôzne hry umožňujú dieťaťu spoznávať svet.

             

            A Szlovák Köztársaság Oktatási, Tudományos, Kutatási és Sportminisztériuma meghirdette a szociálisan hátrányos helyzetű tanulók és az anyagi rászorulók iskolai klub díjának kompenzációs felhívásának 2. fordulóját a Szlovák Köztársaság Helyreállítási és Megtartóztatási Tervének keretében. Iskolánk benyújtott pályázata idén is pozitív bírálatot kapott, melynek sikeressége pozitív hatással van iskolánkra és tanulóira. Az eddig megkapott pénzösszegből didaktikai játékokat, fejlesztő, építő és társas játékokat vásároltunk. Ezen didaktikai eszközök segítségével kiküszöböljük a gyerekek közötti különbségeket, a játék összekovácsolja őket.  A játékok fejlesztik a gondolkodást, kézügyességet, memóriát, logikai képességet, valamint a szókincset is nagyban bővíti és a társas kapcsolatokat is pozitív irányba tereli. A játék megnyugtat, játszótársat közvetít, nevel és tanít. Lehetővé teszi, hogy segítségével a gyermek megismerje a világot.

          • Karácsonyi vásár

          • Kellemes hangulatú délelőttel búcsúztunk egymástól a karácsonyi ünnepek előtt. A nap istentisztelettel kezdődött, melyen Nt. Csatlós Péter igehirdetését hallgattuk meg, majd iskolánk tanulói mutatták be karácsonyváró adventi műsorukat. A megható, lélekmelengető percek után a felhőtlen szórakozásé volt a főszerep. Nagy volt a sürgés-forgás a karácsonyi vásáron, ami nem csoda, hiszen szebbnél szebb alkotások közül válogathattak a vásárlók. Egész nap üzemelt a mézeskalács műhely is, ahol mindenki elkészíthette saját süteményét. A 9.-esek kávéházában egymást váltották a baráti társaságok, akik forró csoki, tea és sütemény mellett beszélgethettek. A délelőtt folyamán gazdát cserélt számos ajándék, kedves mosoly, jó szó, tökéletes befejezése volt a 2022-es évnek.

          • Karácsonyi szünet

          • Értesítjük a tisztelt szülőket, hogy 2022. 12. 22-én (csütörtökön) iskolánk tanulói igazgatói szabadot kapnak. A következő tanítási nap 2023.1.9. (hétfő). Mindenkinek kívánunk áldott ünnepeket!

          • Életmese felolvasó verseny

          • Ebben a tanévben is részt vettünk az Életmese felolvasó versenyen, melyet a Mosolyvirág Nagycsaládosok Debreceni Egyesülete rendez meg évről évre. A verseny népszerűségét jelzi, hogy idén már 17 tanulónk jelentkezett a megmérettetésre. Nagyon büszkék vagyunk mindannyiukra, hiszen igazán szép eredményt értek el.

            Kiemelt arany sávos helyezést kapott: Kaszonyi Kristóf (7.o.).
            Arany sávos besorolást nyertek: Lukáč Cyntia (5.o.), Kozár Miriam Eszter, Kraus Csongor Kende, Markó Panna Dorka (6.o.) és Dobos Áron (7.o.)

            Ezüst sávos besorolással jutalmazta a zsűri a következő tanulókat: Boruch Vivien, Dadu Elisabeth (5.o.), Beňadik Sára (6.o.), Dadu Vivien Alica, Feterik Cecília, Molnár Orsolya Panna, Varga Veronika (7.o.), Beňadik Áron, Czinke István Dániel és Koczur Mátyás (8.o.)

            Bronz sávos minősítéssel fejezte be a versenyt Sytsh Marcella (5.o.)

            Nem hiányozhattak tanulóink az Életmese illusztráló versenyről sem. Ezúttal hárman küldték el rajzukat Debrecenbe. Koczur Mátyás (8.o.) és Mašlanko László (9.o.) bronz sávos besorolást kaptak. Lajos Alex Ármin (9.o.) munkája ezüst sávos minősítést ért el.

          • Adventi készülődés

          • 2022. november 25-én kezdetét vette iskolánkon az adventi készülődés. Sok-sok szorgos kéz dolgozott azon, hogy minden osztály a saját maga által készített koszorún gyújthassa majd meg a következő hetekben az adventi gyertyákat.

          • Jane Haining - Emlékverseny

          • A Református Pedagógiai Intézet által megrendezett Jane Haining Angol Nyelvi Emlékverseny írásbeli fordulóján Beňadik Áron 8. osztályos tanuló vett részt 2022. december 13-án. Az online fordulón középmezőnyben végzett. Gratulálunk eredményéhez!

             

          • III. Adventozás

          • Advent 3. vasárnapja - a Vajáni Református Egyházi Alapiskola diákjainak szolgálata a nagyráskai és az abarai református templomban. SDG!

          • Adománygyűjtés

          • Hálás szívvel köszönjük a szülők és a gyermekek adományait, mellyel a Jó Pásztor Háza lakóinak tehetjük szebbé a karácsonyát. A gyűjtést a jövő héten is folytatjuk. Isten áldjon minden jókedvű adakozót!

          • Mikulás

          • Kedves vendégek érkeztek hozzánk december 6-án. A Mikulás és segítői: az angyalok és a krampuszok teli zsákkal, édességgel és virgácsokkal kerestek fel bennünket. Miután megtudták, hogy nálunk mindenki nagyon jól viselkedett egész évben egy kis éneklésért cserébe megajándékozták a kicsiket és a nagyokat is. A barátságos Mikulással még fényképezkedni is lehetett! Az ajándékosztásból nem maradhattak ki az ovisok és a szakács nénik sem. A nagyszakállú télapó azzal búcsúzott, hogy reméli jövőre is ennyi jó gyereknek és kedves felnőttnek hozhat majd ajándékot!

          • II. Adventozás

          • Advent második vasárnapján az iskei és a bési gyülekezeteket ajándékozták meg tanulóink szívet-lelket megmelengető műsorukkal.

          • Ötödölő verseny

          • Izgalmas megmérettetésen vettek részt 8. és 9. osztályos tanulóink 2022. november 30-án. Beňadik Áron, Lajos Alex Ármin és Tóbiás Szimona a Királyhelmeci Gimnázium Ötödölő versenyén mérte össze tudását 15 másik csapattal. A feszültséggel teli hajrá után - 3-szor játszottak döntetlent az ellenfél csapatával - különdíjasként fejezték be a versenyt. Eredményükhöz gratulálunk!

          • Kerületi Diák Sakkbajnokság

          • 2022. november 30-án Kozár Miriam Eszter képviselte iskolánkat a kerületi Diák Sakkbajnokságon. Eszter 5.helyen fejezte be a viadalt. Büszkék vagyunk szép eredményére!