• Ünnepi istentisztelet

          • Áldozócsütörtökön, Krisztus mennybemenetelének ünnepén istentiszteleten vettünk részt. Az igét ezúttal Nt. Kondásné Béres Henriett hirdette közöttünk, akinek ezúton is köszönjük a szolgálatot!

          • Medve Szabadtéri Matekversenyen - Debrecen

          • Fantasztikus eredmények születtek a Medve Szabadtéri Matekversenyen! Május 13-án 5 csapatunk szállt harcba a bronz-, ezüst- és aranymedve címek megszerzéséért a Debreceni Egyetemen. Nagyon büszkék vagyunk rájuk, mert igyekezetüket óriási siker koronázta: 3 csapat arany, 2 pedig ezüst rangú besorolást szerzett.

            Ezüst rangig jutott:
            1. csapat: Beňadik Ádám, Majoros Bella, Tóth Lilla (4.o.)
            2. csapat: Beňadik Áron, Koczur Mátyás (8.o.)

            Aranymedvéig küzdötték fel magukat:
            1. csapat: Beňadik Sára, Kozár Miriam Eszter, Kraus Csongor Kende (6.o.)
            2. csapat: Feterik Cecília, Kaszonyi Kristóf, Szűcs Anna (7.o.)

            3. csapat: Dobos Áron (7.o.) és Lajoš Ármin Alex (9.o.).

            Külön dicséret illeti Dobos Áront és Lajoš Ármin Alexet, akik nemcsak az arany szintű besorolást szerezték meg, hanem a kategóriájuk 2. helyezését is!

            Szívből gratulálunk valamennyi résztvevőnek!

          • Dobó kispályás labdarúgó kupa

          • 2023. május 4-én a Dobó kispályás labdarúgó kupán vettek részt focistáink. A Dobos Áron, Dadu Márkus, Dóžický Noel, Feterik Cecília, Kolduš Emanuel, Kraus Csongor Kende, Očenáš Adrián és Teru Roland összeállítású csapat minden ellenfél hálójába betalált, és játékával kiharcolta a 3. helyezést. Minden játékosnak gratulálunk, büszkék vagyunk rátok!

          • Nemzetközi Kenguru Matematikaverseny

          • Beňadik Sárának (6.o.) köszönhetően újabb szép eredménynek örülhetünk a matematika területén. A Nemzetközi Kenguru Matematikaversenyen az előkelő 6. helyet szerezte meg, ezzel kiérdemelte a jogot az ünnepélyes díjkiosztón való részvételre, melyet Komáromban rendeztek meg április 26-án. Sok szeretettel gratulálunk Sárának ehhez a nagyszerű eredményhez, köszönjük lelkes, kitartó munkáját!

          • „Szülőföldön magyarul‘‘ ösztöndíj

          • Értesítjük a Tisztelt Szülőket, hogy 2023. április 26-tól az osztályfőnököktől mindenki átveheti a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. által meghirdetett „Szülőföldön magyarul‘‘ ösztöndíj pályázatának 2022/23-as tanévre igényelhető adatlapját iskolánk épületében SZEMÉLYESEN.
            Az adatlapok gyermeket érintő részét MINDEN SZÜLŐ SAJÁT MAGA TÖLT KI.
            Ehhez szükséges

            1.) a szülő személyazonossági igazolványának/občiansky preukaz/ fénymásolata,
            2.) a gyermek születési anyakönyvi kivonatának /rodný list/ fénymásolata,
            3.) igazolás a bankszámlaszámról, (lehet számlakivonat,/výpis, vagy szerződés másolata) bármelyik szlovákiai bankfiókban számlaszám, melynél kérjük feltüntetni az IBAN kódot /a banki szerződésben találhatót, nem a kiskártyán/. Az iskolában nem fénymásolunk!
            A szülők által kitöltött és aláírt adatlapokat kérjük személyesen visszahozni május 9-ig az osztályfőnököknek.

            Kitöltési útmutató letölthető innen: KitoltesiUtmutato_2023.pdf

          • Matematikai Olimpiász járási forduló

          • 2023. április 12-én rendezték meg Nagymihályban a Matematikai Olimpiász járási fordulóját. Büszkék vagyunk Beňadik Sárára és Kraus Csongor Kendére, akik a 6. osztályosok között a dobogós 3. helyet szerezték meg. Sikeres megoldóként szerepelt Kaszonyi Kristóf is, aki 7. osztályosok kategóriájában az 5. helyen végzett. Dicséret illeti Szücs Annát (7.o.) is, aki szintén méltón képviselte iskolánkat.

          • Nárciszok napja

          • Április 20-án mi is csatlakoztunk a nárciszok napja elnevezésű kezdeményezéshez. 9. osztályosaink lelkesen gyűjtötték az adományokat a rákos betegek számára. Köszönjük minden adakozónak a nagylelkű hozzájárulást!

          • Beiratkozás

          • Április 21-én intézményünk munkatársai szeretettel várták és fogadták a leendő elsősöket. Az ünnepélyes beiratkozáson a gyerekek kézműves foglalkozáson ismerkedtek a tanító nénikkel, bácsikkal. A szülők Mgr. Krajnyík Sándor igazgató úr és Kraus Viktor esperes úr vezetésével nyertek betekintést az iskolánkban folyó munkába. A kicsik nagy napjának emlékezetessé tételéhez hozzájárultak lelkészeink is, akik énekkel, gitárral teremtettek jó hangulatot. Kívánjuk, hogy a beíratott 14 gyerek számára a következő 9 év nagyon sok vidámságot, jókedvet, élményt és sikert hozzon. A szülőknek köszönjük szépen, hogy a mi iskolánkat, s egyben a magyar oktatást, hitben való nevelést választották.

          • Művészetterápias foglalkozás

          • Ma délelőtt a felső tagozatos diákok művészetterápias foglalkozáson vettek részt. A délelőtt folyamán Tegdes Egyházi Dóra biblioterapeuta vezetésével ismerkedtek meg Jane Teller: Semmi c. könyv részletével. A feladatokon keresztül nemcsak a szövegértést gyakorolták, hanem önismeretre is szert tettek. Köszönjük, hogy az SZMKE Az Olvasás 23- Čítanie 23 projekt keretén belül iskolánkba is eljutott ez az irodalomnépszerűsítő program.

          • Simonyi Zsigmond helyesírási verseny

          • Gratulálunk Kaszonyi Kristófnak, aki a Simonyi Zsigmond helyesírási verseny 2023. március 23-án megrendezett 1. fordulójából (Szlovákiában regionális forduló) továbbjutott a verseny 2. (Szlovákiában országos) fordulójába!

          • A húsvéti hangulat

          • Lázas munka előzte meg a húsvétot az alsó tagozatos osztályokban is. Az 1.-söknél már hétfőn kezdetét vette a készülődés. A fináléban, a mai délelőttön a 9. osztályosok is csatlakoztak hozzájuk. Közösen keresték az iskola udvarán elrejtett kincseket, segítettek a kicsi kezeknek elkészíteni a nagyobb kihívást jelentő dísztárgyakat.

            A húsvéti hangulatból nem maradtak ki a 2. és a 3. osztály tanulói sem. Osztályfőnökeik irányítása mellett az ő kezeik közül is szépséges alkotások kerültek ki.

          • Pitagorasz

          • Március 21-én Nagymihályban a Pitagorasz Matematikaversenyen tették próbára tudásukat a jól és gyorsan számoló matematikusok. Tanulóink közül ezúttal Tóth Lilla (4.o.) volt a legügyesebb, aki a verseny sikeres megoldói közé került. Szép eredményt ért el azonban Beňadik Ádám (4.o.), Kraus Csongor Kende (6.o.) és Beňadik Áron (8.o.) is. Mindannyiuknak köszönjük a helytállást, Lillának pedig gratulálunk az eredményes szerepléshez!

          • Húsvéti játszóház

          • Húsvéti játszóházban készülődtünk a közelgő ünnepre. Jókedvvel festettük a szebbnél szebb tojásokat, készítettük az ajtódíszeket. Kíváncsian kezdtünk neki a makramé és a quilling elsajátításának is. A vidám délután végén senki sem maradt saját kezűleg készített dísz nélkül. Kívánjuk, hogy minden család ünnepét tegye még szebbé gyermekeik alkotása!

          • Deregnyői Vers- és Prózamondó Versenyen

          • Iskolánk tanulói Csóka Klára (2.osztály ) és Nagy Károly ( 3. osztály ) 2023.március 31-én részt vettek a Deregnyői Vers- és Prózamondó Versenyen. Szorgalmukért és tehetségükért elismerő oklevelet kaptak, valamint tárgyi jutalomban részesültek.