• Koncert

          • Kicsikhez és nagyokhoz is szóltak Szunyogh Zsuzsa Volt egy kertem c. lemezének dalai a vajáni kultúrházban november 2-án.

          • Reformáció napja

          • Október 27-én a reformáció közelgő emléknapja alkalmából igét hirdetett iskolánk közösségének Nt. Kraus Viktor esperes úr.

          • Medve Szabadtéri Csapatverseny

          • Iskolánkban nagy népszerűségnek örvend a Medve Szabadtéri Csapatverseny, így aztán minden matekosunk örömmel fogadta a hírt, hogy kedvenc versenyükre idén nem kell tavaszig várni, hanem már ősszel próbára tehetik tudásukat. A Felvidéken először került megrendezésre az őszi forduló, melynek helyszíne a Borsi Rákóczi-kastély udvara volt. A történelmi környezetben a csodaszép őszi időben 18 tanulónk – 7 csapatunk – küzdött a furfangos feladatokkal, a térképpel és a rendelkezésre álló idővel. Diákjaink derekas helytállásának köszönhetően nagyszerű eredményeknek örülhetünk!

            Bronzmedveként fejezte be a versenyt: Feterik Áron (5.o.) és Tóth Kristóf (6.o.) csapata.
            Ezüstmedve rangot szereztek a következő csapatok:
            1. csapat: Beňadik Ádám, Koczur Zsófia, Tóth Lilla (5.o.)
            2. csapat: Balogh Bella, Szabó Kornél, Szűrös Alex (5.o.)

            3. csapat: Beňadik Sára, Kozár Miriam Eszter, Kraus Csongor Kende (7.o.)
            4. csapat: Feterik Cecília, Kaszonyi Kristóf, Szűcs Anna (8.o.)
            5. csapat: Dobos Áron (8.o), Beňadik Áron (9.o.)
            Az aranymedve rangig ezúttal Markó Panna Dorkának (7.o.) és Očenáš Adriánnak (8.o.) sikerült eljutni! Nagyon sok szeretettel gratulálunk nekik!

          • Járási Diák Sakkbajnokság

          • Iskolánkon a tavalyi évben sakk-kör alakult. A játék gyorsan nagy népszerűségre tett szert a gyerekek körében, ezt bizonyítja az is, hogy a 2023. október 23-án Nagymihályban már 6 tanulónk versenyzett a Járási Diák Sakkbajnokságon.
            A fiúk közül Beňadik Áron volt legeredményesebb játékos, aki a dobogó 3. fokára állhatott fel. Jól játszottak a többiek is. A 7 forduló folyamán Kraus Csongor Kende 4 pontot szerzett, Očenáš Adrián 3,5-öt, Dobos Áron pedig 3 pontot.
            Büszkék vagyunk lányainkra is, hisz Kozár Miriam Eszter szintén 3. helyezett lett, Molnár Orsolya Panna pedig a 4. helyen fejezte be a versenyt.

            Gratulálunk Eszternek és Áronnak a nagyszerű szerepléshez, és sok sikert kívánunk nekik a kerületi fordulóban!

          • Katica, az örökké síró királykisasszony

          • 2023.október 19-én újra egy nagyon szép előadáson vehettünk részt. Ezúttal Bodrogszerdahelyen a „Katica, az örökké síró királykisasszony“c. mesejátékon a Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes előadásában.

          • Az Ifjú Szivek Táncszínház előadása

          • 2023. október 16-án Nagykaposon vettünk részt a Városi Művelődési Központ szervezésében "Kakukktojás 2" címmel, tisztelgés a magyar animáció előtt, az Ifjú Szivek Táncszínház előadásában.

          • OrRePeTa

          • Október 13-14-én újra hívogatta az egyházi iskolák pedagógusait az OrRePeTa. A két napos rendezvény ezúttal is sokat adott a jelenlévőknek. Ft. Géresi Róbert püspök úr nyitó gondolatai után Csivre Zsuzsanna előadása következett. A gyógypedagógus asszony megerősített bennünket abban, hogy a viselkedési problémákkal küzdő gyerekek iskolai teljesítményének növelése csak a család, a segítő szakemberek és a pedagógusok közös munkájával lehetséges. A pedagógiai-pszichológiai problémák boncolgatása után történelmi vizekre eveztünk. Csorba Dávid, a Sárospataki Református Teológiai Akadémia tanárával a gályarabokra emlékeztünk. Az első napot a Csavar Színház Fűje sarjad mezőnek című fantasztikus előadása zárta. Szombaton azokról az oktatást érintő változásokról beszélgettünk, melyek 2026-ban kerülnek majd bevezetésre. Előadónk, Kosár Mónika a NIVAM munkatársa megpróbált minél több kérdésünkre válaszolni. Köszönjük ezt a két tartalmas napot a szervezőknek!

          • Az Aradi Vértanúk Emléknapja

          • Október 6-a nemzeti gyásznap, az aradi vértanúk napja. A 13 kivégzett tábornokra Nt. Egri Gergő segítségével emlékeztünk. Köszönjük a tiszteletes úrnak az információkban gazdag előadást!

          • A Magyar Népmese Napja

          • Szeptember 30-a a magyar népmese napja. Ebből az alkalomból csatlakoztunk a Nagy népmese kihíváshoz. Az alsó tagozatos tanulók és az 5. osztályosok 7 napon keresztül vándorolhattak a mesebeli legkisebb fiúkkal a kalandosabbnál kalandosabb tündérmesék világában. Segítőik az úton a felső tagozatosok és az osztályfőnökök voltak, akik a mesemondó szerepét vállalták magukra. Köszönjük az előadásokat a 7. osztály tanulóinak: Beňadik Sárának, Kozár Miriam Eszternek, Kraus Csongor Kendének, valamint a 8. osztályosoknak: Feterik Cecíliának, Kaszonyi Kristófnak és Molnár Orsolya Pannának. A kvíz megoldása senkinek sem okozott nehézséget, minden osztály célba ért: teljesítette a Nagy népmese kihívást!

          • Fehér zsírkréta

          • A Vakok és Gyengénlátók Szlovákiai Egyesülete Fehér zsírkréta elnevezésű adománygyűjtő akciójára idén szeptember 22-én került sor. Mivel mindannyian azt valljuk, hogy segíteni jó, természetesen ebben az évben is bekapcsolódtunk a gyűjtésbe. A 9. osztályosok gyűjtőkörútjának köszönhetően rövid idő alatt megteltek a perselyek. Mindenkinek köszönjük az adományokat!

             

          • Vaján 700. évfordulója

          • 2023-ban fennállásának 700. évfordulóját ünnepelte Vaján község. Ezúton is köszönjük, hogy mi is meghívást kaptunk az eseményre! Iskolánk pedagógusai szívesen sürögtek-forogtak a bogrács körül, hogy ezúttal egy-egy tányér finom étel mellett találkozhassunk a falu közösségével: egykori és mai diákjainkkal, szülőkkel, kedves ismerősökkel. Hálásak vagyunk a délután folyamán kapott mosolyokért, a beszélgetésekért, és a szüntelen támogatásért, amit a községtől és lakóitól kapunk. Isten éltesse sokáig Vajánt!

          • Ünnepélyes tanévnyitó

          • Szeptember 4-én újra összegyűltünk a vajáni református templomban, hogy megkezdhessük a 2023/2024-es tanévet. A tanévnyitó ünnepségen a templom megtelt csillogó szemekkel: az iskolába először belépő elsősökkel, végzős kilencedikesekkel, sok-sok diákkal, tanárokkal, szülőkkel, iskolai alkalmazottakkal. Közösen hallgattuk meg Nt. Kraus Viktor esperes úr igehirdetését, aki arra buzdított bennünket, hogy igazi egyházi iskolásokhoz méltóan egymást segítve, támogatva dolgozzunk ebben az iskolaévben is. Az istentisztelet után Mgr. Krajnyík Sándor igazgató úr mondott ünnepi beszédet, és nyitotta meg az új tanévet. Kívánjuk, hogy a most kezdődő iskolaév is tartogasson mindenki számára sok sikert a tanulásban, hozzon magával izgalmas új kihívásokat, és jó hangulatban, barátok közt eltöltött szép napokat.

          • Tanévnyitó

          • A Vajáni Református Egyházi Alapiskola értesíti tanulóit és a szülőket, hogy a tanévnyitó 2023. szeptember 4-én 9 óra 30 perckor kezdjük az iskola épületében. A tanévnyitó istentisztelet a vajáni református templomban lesz megtartva.

            Az elsős tanulók és szüleik 11 órától vehetik át a Rákóczi Szövetség képviselőitől a Rákóczi Szövetség beiratkozási támogatását és az iskolatáskát.

          • Új játékok az iskola udvarán

          • Felkészülni, vigyázz, RAJT! - ezzel a gondolattal és lelkesüléssel fogtunk bele az új játékok festéséhez az iskola udvarán. Várjuk már a szeptembert, hogy a gyerekek birtokba vegyék.

          • Tanévzáró

          • Véget ért a 2022/2023-as iskolaév. Június 30-án hálaadó istentiszteleten mondtunk köszönetet az Úrnak, amiért elkísért minket ebben az esztendőben is, és adta az erőt, a kitartást és a lelkesedést az olykor fárasztó hétköznapokban. Az igehirdetést Nt. Tirpák Istvánnak köszönjük. A tanévet Mgr. Krajnyík Sándor igazgató úr beszéde és az igazgatói dicséretek átadása zárta. Igazgatói dicséretben részesültek az iskola kiváló képviseletéért a következő tanulók:

            4. osztály: Beňadik Ádám, Koczur Zsófia, Majoros Bella, Tóth Lilla,
            6. osztály: Beňadik Sára, Kozár Miriam Eszter, Kraus Csongor Kende, Markó Panna Dorka,
            7. osztály: Dobos Áron, Feterik Cecília, Szücs Anna,
            8. osztály: Beňadik Áron,
            9. osztály: Csatlós Alexandra, Jáger Patrik, Jeso Fanni, Lajoš Ármin Alex, Mašlanko László, Matoušek János, Matyi Nóra, Szücs Ábel Botond, Tóbiás Szimona, Tóth Béla, Vajo Gréta.

            Kiemelt igazgatói dicséretet kapott Kaszonyi Kristóf 7. osztályos tanuló, aki az év folyamán nagyon sok versenyen vett részt, és mindenütt eredményesen képviselte iskolánkat.

            Az elismerések átadása után 2 olyan kollégától kellett elbúcsúznunk, akik évekig erősítették iskolánk tanári karát: Nt. Tirpák Istvántól, aki 8 évig látta el iskolánk vezetőlelkészi feladatait, és Szatmáry Adélka nénitől, aki 16 éven keresztül segítette nevelőnőként a kicsik iskolai munkáját. A pedagógusok, az iskolai alkalmazottak és a gyerekek nevében Mgr. Krajnyík Sándor igazgató úr köszönte meg fáradhatatlan, lelkes munkájukat. További életútjukra kérjük Istenünk áldását!

            Sikeres, gazdag évet hagyunk maguk mögött, melynek végén kívánunk az iskola minden tanulója és alkalmazottja számára kellemes pihenést, és csodaszép, új élményekben gazdag nyári szünidőt!